mlarssonn.blogg.se

Tullstorp hingstvisning 2015

Publicerad 2015-04-01 20:50:00 i Avel,

Söndagen spenderades på Jan Brinks imponerande anläggning i Hässleholm. Det var detaljer i allra högsta klass, stallarna prydligt i ordning, allt läder putsat och skinande- ja det var fantastiskt att se. Inte minst att lägga ögonen en stund på ett gäng riktigt fina hingstar, hög klass och mycket duktiga visare. Får absolut högsta poäng från mig hela visningen, när vi kom dit bjöds det på varm dryck och det avslutades med korv med öl eller cider till. Vi fick även gå på vandrundning på anläggningen och klappa på hingstarna i sitt stall. Det var kul och jag bokade Ampére till Disa, tror verkligen att det kommer bli en bra kombo till henne! 
Ampére visades som 2:a hingst och det var svårt att ta ögonen ifrån honom, han rör sig som en gud och strålar verkligen. Redan när vi steg ur bilen möttes vi av han, påväg till uppvärmningen. 
Han är verkligen en vacker häst Ampére! Fastnade såklart för några andra hingstar också, det var 2 andra som verkligen imponerade på mig och en av dem var gammelgubben Chirlon, med sina 26 år på nacken. Han strålade fortfarande och njöt verkligen av uppmärksamheten! Passar tyvärr inte till Disa men hade jag haft ett mer passande sto hade jag helt klart betäckt med honom, han har en gedigen svensk stam fylld med prestationsblod. Han har själv tävlat framgångsrikt i Grand Prix. Chirlon är e. Ceylon 454-Kaliber 574.
Nästa hingst till att imponera var 5 åriga Raymore e. JJ RayBan 1173-Fagaro R, han verkligen dansade fram och hade 3 väldigt bra gångarter, såg lätt och väldigt bärig ut för dagen. Han hade redan börjat trampa lite och jag tror mycket på honom för framtiden, vissa hingstar står det Svår Klass i pannan på, andra inte. Jag hade undrat vad som hänt med RayMore's far JJ RayBan som tyvärr fick pungbrock förra året och hade buköppnats 2 gånger och efter det valde man att enbart fortsätta tävla på honom. Så nu finns det bara frusen semin kvar på honom som man inte skulle använda än på några år. 
RayMore trampar på fint och får beröm från Jan
 

Om

Min profilbild

SWB avel och vardagen på landet. En snutt av livet som 20 åring och företagare och en stor del av allt det andra som hör till hästar.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela