mlarssonn.blogg.se

Trassel

Publicerad 2015-07-25 23:50:09 i Vardag,

En trasslig vecka börjar gå mot sitt slut och jag hoppas att nästa vecka blir bättre på många sätt. Den här veckan har jag haft ute veterinären 2 gånger och nästan haft telefonkontakt med dom varje dag. Disa har fått komma ut i sjukhage med kontrollerad motion ett par gånger om dagen men i samband med detta har kotan blivit tjock så jag befarade först lymfangit men ingen feber har synts till och ingen hälta. Fortfarande lite av ett frågetecken som jag hoppas försvinner utan vidare behandling. Idag hann jag precis hem & promenera henne i 10 minuter på min rast och ikväll har vi experimenterat med alternativ för hennes ömma hovar. Veterinären tipsade om att man kunde klippa till liggunderlag och tejpa fast med silvertejp. Tyvärr höll det bara för en kvällspromenad på 15 minuter innan det släppte.. Synd eftersom det hade varit ett billigare alternativ än ett par boots, tror säkert detta funkar bra på lite lättare hästar. Men för Disa på 730 kg höll det inte alls, värt ett försök men nu finns tyvärr bara det dyra alternativet kvar. 
En av veckans många bandage

Det har varit en kämpig vecka på hästfronten och det har stundtals känts så gott som kört. Skadan har läkt fint men en olycka tycks ändå aldrig komma ensam. Jag är väldigt tacksam för Stordjurs veterinärerna i Vara som varit fantastiskt duktiga hittills, det har gått att nå dom dygnet runt & dom har verkligen brytt sig om djuren. Det är guld värt som djurägare & något jag tycker man ska ha cred för. 

Nu ska jag tryna kudden efter en lång arbetsdag & sen kväll i stallet. I morgon tar vi nya tag & hoppas att veckan avslutas bättre på premieringen på Uddetorp!

Om

Min profilbild

SWB avel och vardagen på landet. En snutt av livet som 20 åring och företagare och en stor del av allt det andra som hör till hästar.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela