mlarssonn.blogg.se

Den som väntar på något gott..

Publicerad 2015-09-13 21:58:05 i Avel,

Efter 2 års väntan kom äntligen domedagen, han missade min födelsedag för 2 år sen med bara några timmar men är trots det en gåva, från min älskade Molly. Jag hade aldrig kunnat gissa detta för 6 år sedan när Molly skadade sig, men på något vis tycks det ju konstigt nog finnas en mening med allt. För idag har Molly's första avkomma blivit godkänd att använda i avel till och med 2017. Stort!
 
I fredags styrde vi ner mot Vetlanda på kända vägar, vi kom fram på kvällen och lastade ur och lät Gaston bekanta sig med omgivningen, gick i ungefär en halvtimme innan han fick sin kvällsmat och lugn och ro för kvällen. Sen blev det lördag som inleddes med lösgalopp i ridhuset, följt av veterinärbesiktning. Sen gick vi på ring inför nämnden och gjorde den exteriöra bedömningen. Efter detta var det trav på hårt underlag som gällde innan den slutliga domen kom. Gaston gick vidare till finalen, 6 av 15 2 års hingstar gick vidare och där blev vi sedan placerade på en 5e plats på 40 poäng. Med detta blev han alltså godkänd att använda till avel fram till att han är 4 år och ska genomföra b.la bruksprov. Så glada och stolta över Gaston som skött sig exemplariskt, trots en något kaotisk omgivning skötte sig alla hingstar. Den här resan var verkligen nyttig för de små hästarna!

Jag tar med mig mycket lärdom från dom här dagarna och slår fast vid att hanteringen av hingstar verkligen kan förbättras. Att använda hjälm vid all hantering borde vara obligatorisk samt att hålla hingstar och ston åtskiljda på tävling. När vi stod och väntade i en smal passage påväg in till ridhuset kommer det en person gåendes med ett sto, inte bara en gång utan två gånger. Informationen var inte den bästa och jag fick gång på gång känslan av att organisationen bakom detta hade fallerat i flera steg. Hoppas att föreningen bättrat sig till nästa avelsbedömning, det är ju för all del hästar vi handskas med och det borde alla göra med respekt, båda till hästen och övriga runt kring denna.

Tack Vetlanda för i år, hoppas vi syns igen om 2 år!





 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

SWB avel och vardagen på landet. En snutt av livet som 20 åring och företagare och en stor del av allt det andra som hör till hästar.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela