mlarssonn.blogg.se

Battle

Publicerad 2016-08-26 14:58:56 i

Dammar av och fattar tag i pennan efter ett långt uppehåll, skrivandet går i perioder och mycket har ändrats och hänt sen senast jag skrev, inte minst på hästfronten. När jag precis bestämt mig för ett avelssto att låna dök det upp en annan möjlighet, så nu står det 1 extra sto här men som endast är inhyrd. Clarke behövde jag sällskap till så sen i mars har det stått en 1 årig nordsvensk här, dom är så otroligt sammansvetsade nu så det kommer bli tråkigt att behöva skilja dom åt.. Har även haft en till unghingst här på bete så det blev ett litet hingstbete under några veckor, alla var nöjda och glada. Nu har precis den 4e främmande hästen detta året landat, ett ardenner sto som ska stå här i träning till mitten av september. Mycket nya erfarenheter på hästfronten och många nyttiga lärdomar! 
På avelsfronten har saker och ting inte gått som väntat- någonstans. Disa blev dräktig på första försöket efter mycket behandlingar och procedurer, tyvärr visade det sig vara tvillingar så den ena klämdes. Dom låg så otroligt tätt så chanserna att den som blev kvar skulle klara sig var små, och kvar stannade den inte.. På andra försöket fick vi återigen spruta och behandla, konstigt nog svarar hon bra på behandlingarna och även den här gången blev hon dräktig. Det var ett stort ägg som släppte och förhoppningarna var höga, på 17 dygns kollen var där en blåsa men på 30 dygn fanns inget kvar.. Detta kändes som ett slag i magen efter många turer fram och tillbaka, och inte minst mycket pengar åt helskotta.. 

Vi hann precis göra ett sista försök med enbart ett skick och ett stort ägg som släppte, nu är det koll den 30e och jag vet inte vad man ska vara beredd på. Man blir så oerhört besviken när det inte går som planerat, trodde verkligen vi skulle ha bättre flyt det här året. Det andra stoet som står här tog sig på första försöket trots att hon också hade tvillingar, det känns ändå skönt när jag står som ansvarig. Allt är klart med den hästen så nu går hon bara och mår bra. 

Nu ska den nya hästen tränas så att vi kan nå målet i september - premiering!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

SWB avel och vardagen på landet. En snutt av livet som 20 åring och företagare och en stor del av allt det andra som hör till hästar.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela